Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
Akelir Judge

Csatlakozott: 10.Szept. 2008 07:30 Hozzászólások: 133 Tartózkodási hely: Budapest - Szeged
|
Elküldve: 29.Okt. 2010 20:50 Hozzászólás témája: |
|
|
Chapell írta: | 1.
Tehát ha az 5/5-ös lényed kivéd egy 2/2-eset, akkor a második main phased folyamán 5/3 marad. ) |
Csak ebbe javítanék bele, mert ez nem igaz - a sima, normál sebzés SOHA nem csökkenti a lények Toughness értékét. Ha két sebzést kap egy 5/5-ös lény, az továbbra is 5/5-ös marad, csak a kör végéig van rajta két sebzés, ezért öli meg egy Lightning Bolt. Ez azért nem mindegy, mert ha pl. csökkenne a toughnesse, egészen nullára, öt sebzéstől, akkor a regenerálás pl. nem tudná megmenteni.
Az más kérdés, hogy bizonyos forrásból érkező sebzés (Wither, Infect) speciálisan azt tudja, hogy -1/-1 counterek formában kerül a lényre - ott ezért csökken a Toughness értéke. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
zoba Apprentice
|
Elküldve: 07.Nov. 2010 12:53 Hozzászólás témája: |
|
|
helloztok szeretném kérdezzni hogy játszik e valaki magic workstationon összefuthatnánk pár mecs elejéig  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
crymic Apprentice
|
Elküldve: 13.Nov. 2010 10:54 Hozzászólás témája: |
|
|
Hali!
A frissen szerzett paklimmal ismerkedem és lenne néhány kifejezés amit nem értek. Meg még pár apróság amik lehet triviálisak lesznek.
Enchantment - Aura lapokat ellenséges és saját lényekre is ki tudok játszani?
Ha Vigiliance van egy lényen, azt csak akkor kell elforgatni ha valami képességét használom vagy védekezek?
A Condemn lappal csak az ellenség támadó lényét célozhatom, vagy feláldozhatom vele a sajátomat is életért cserébe?
A Flash tulajdonsággal rendelkező lény tulajdonképpen instantként bármikor kijátszható?
First strike: ez hogy is működik a játékban? A leírásnál minden szót értek, de nem tudom összerakni...
Cho-Manno, Revolutionary: ez a "lény" a leírásából ítélve tulajdonképpen halhatatlan? Meg ha rárakom a Pariah lapot akkor ez rám is érvényes lesz?
Mennyi lap lehet egy pakliban?
Azt hiszem egyelőre ennyi, később még biztos lesz pár kérdésem.
Előre is köszönöm a választ. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Horváth Tamás Master Wizard

Csatlakozott: 15.Szept. 2008 10:49 Hozzászólások: 225 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 13.Nov. 2010 21:50 Hozzászólás témája: |
|
|
SORRENDBEN A VÁLASZOK:
Igen
Ha vigilance van egy lényen, akkor nem kell elfordítanod, ha támadsz vele. Ezt jelenti.
Sajátot is.
Igen.
A harcban először a first strike sebzés osztódik ki. A first strike és a sima sebzés között lehet kijátszani instantokat, képességeket (prioritást kapnak a játékosok). Ha egy first strike nélküli lény belehal a first strike sebzésbe, az már nem üt vissza.
Nem halhatatlan, csak a sebzések preventálódnak róla. Vagyis megölhető detroy hatásokkal (Terror, Doom Blade, etc.), exile-ba küldhető (pl. Brittle Effigy-vel), eltávolítható a játékból (pl. Condemn). Ha ráteszed a Pariah-t, akkor valóban nem kapsz sebzést, amíg le nem szedik a Pariah-t, vagy Cho-Mannót.
Min 60 kötelező. Nem érdemes nagyon sokkal többel játszani, mert akkor nehezebben jönnek ki a fontos lapok. (Meg keverni is nehezebb  ) |
|
Vissza az elejére |
|
 |
crymic Apprentice
|
Elküldve: 16.Nov. 2010 11:40 Hozzászólás témája: |
|
|
Üdv!
Köszi a válaszokat és lenne megint pár kérdésem.
Mi az a "Tap"? A Loxodon Mysticnek van egy ilyen képessége, hogy "Tap target creature.". Időtartam nincs mellette, így gondolom végleges valami, de egy "Tap"-olt (talán elrofgatott) lény védekezni tud még? Mi a helyzet, ha nem lényt hanem valami mást tappolok?
Az enchantment - Aura meddig tartanak? A Pacifism lap miatt érdekelne, mert ha végleges, akkor ez elég erős.
Szóval Cho-Manno-t egy lény normál támadása nem tudja megölni?
Mi történik, ha elfogy a könyvtár/library?
Thx a válaszokat.  |
|
Vissza az elejére |
|
 |

Csatlakozott: 15.Szept. 2008 10:49 Hozzászólások: 225 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 16.Nov. 2010 14:58 Hozzászólás témája: |
|
|
A "tap" az elfordítást jelenti. Elfordított lény nem tud blokkolni, és nem tudja használni az elfordítást igénylő képességeit. Ha nincs valami speckó hatás, akkor minden permanens visszafordul az untap fázisban (ezzel kezdődik a kör). A loxodon képessége hatására a kör végéig lesz elfordítva a lény.
Az enchantmentek játékban maradnak, amíg le nem szedik őket valahogy. Vagyis hatnak, amíg ott vannak.
Lény által okozott normál sebzésbe nem hal bele a harcban. De pl. egy Shockba sem.
Aki nem tud húzni a libraryből, amikor kéne neki, kikap. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Tanaka Apprentice
|
Elküldve: 29.Nov. 2010 16:41 Hozzászólás témája: |
|
|
A Livewire Lash képességével nem vagyok tisztában a , spell amivel tárgetelni kell az csak varázslap lehet, tehát instant vagy sorcery? Vagy abilityvel is lehet, tehát képességgel amiben benne van a target creature?
És az entchament is kihozza a képeségét, ha csatolok hozzá? Mert az amikor lejön és csatolódik akkor az spell aszem?! De nem tudom ez targetnek minősül-e??
Emellett van egy Primal Cocoon nevű lap az elvileg minden körben "targeteli" ezzel működik? |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Akelir Judge

Csatlakozott: 10.Szept. 2008 07:30 Hozzászólások: 133 Tartózkodási hely: Budapest - Szeged
|
Elküldve: 01.Dec. 2010 09:19 Hozzászólás témája: |
|
|
Tanaka írta: | A Livewire Lash képességével nem vagyok tisztában a , spell amivel tárgetelni kell az csak varázslap lehet, tehát instant vagy sorcery? Vagy abilityvel is lehet, tehát képességgel amiben benne van a target creature?
|
Csak spellel történő célzásra kapcsol be a képesség. Tehát lehet Instant, Sorcery, vagy Aura kártya. Más spellek jellemzően nem tudnak célozni.
Ha képesség célzására is bekapcsolna, akkor egyébként nagyon egyszerű lenne használni a lapot, mert ha már rá van csatolva a lényre, akkor csak újra és újra equip-elni kéne ugyanarra a lényre a Lash-t - hiszen az equip maga is céloz - és lövöldözne két manánként kettőket.
Tanaka írta: |
És az entchament is kihozza a képeségét, ha csatolok hozzá? Mert az amikor lejön és csatolódik akkor az spell aszem?! De nem tudom ez targetnek minősül-e??
|
Az Aura SPELLEK mindig céloznak. Ez azt jelenti, hogy amíg a stacken vannak, célozzák a lényt, amihez csatolni kívánod. De amint lejönnek a csatatérre és csatolódnak, már nem spellek, hanem PERMANENSEK és többé nem céloznak.
Tanaka írta: |
Emellett van egy Primal Cocoon nevű lap az elvileg minden körben "targeteli" ezzel működik? |
Nem, a Cocoon nem targeteli minden körben, mert a Cocoon képességében nincs benne a "target" szó. És, lásd fentebb, ez egyébként is egy képesség, tehát nem tudná bekapcsolni a Lash-t akkor sem, ha célozna.
Maga a Cocoon viszont, amikor Aura spellként a stacken van, be tudja kapcsolni a Lash-t. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Tanaka Apprentice
|
Elküldve: 01.Dec. 2010 13:14 Hozzászólás témája: |
|
|
köszönöm szépen |
|
Vissza az elejére |
|
 |
soma12 Apprentice
|
Elküldve: 04.Dec. 2010 15:38 Hozzászólás témája: |
|
|
Hello
Azt szeretném megtudni, hogy ha van a battlefielden egy Lux Cannonom és egy Indomitable Archangelem attól még tudom használni a Lux Cannon képességét (úgy, hogy 3 artifactom van lent)?
Előre is kösz: Soma |
|
Vissza az elejére |
|
 |
attis Apprentice
|
Elküldve: 04.Dec. 2010 17:50 Hozzászólás témája: |
|
|
Hello,
szerintem tudod - amennyiben a cannon-al nem saját artifact-ot célzol.
Az Angyal csak a saját artifact-ok célzását tiltja, a többi permanens legális célpont. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Akelir Judge

|
Elküldve: 04.Dec. 2010 18:42 Hozzászólás témája: |
|
|
attis írta: |
szerintem tudod |
Szerintem is. Akkor már ketten vagyunk, nem tévedhetünk.
Komolyra fordítva a szót: ha esetleg arra gondolt a kérdező, hogy a Lux Cannon legelső képességét használhatja-e shroud mellett, a válasz: igen, mert a countert rátevő képesség nem céloz (hiszen nem szerepel benne a "target" szó) |
|
Vissza az elejére |
|
 |
attis Apprentice
|
Elküldve: 04.Dec. 2010 19:05 Hozzászólás témája: |
|
|
Ez utóbbi variáció nekem eszembe sem jutott... régen magiceztem  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
soma12 Apprentice
|
Elküldve: 04.Dec. 2010 22:03 Hozzászólás témája: |
|
|
Kösz! Valóban az első képességre gondoltam csak elfelejtettem leírni. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Tanaka Apprentice
|
Elküldve: 06.Dec. 2010 15:41 Hozzászólás témája: |
|
|
Megkérdezhetem, hogy mi az a Magic the Gathering Online, amiről egy másik forum témában beszéltetek? |
|
Vissza az elejére |
|
 |

|
Elküldve: 06.Dec. 2010 15:59 Hozzászólás témája: |
|
|
A Magicet lehet online is játszani mások ellen, saját accounttal. Ott tulajdonképpen virtuális gyűjteményed lehet, de minden hasonlóan megy a való élethez. Vannak versenyek és mókajátékok, draft, sealed, t2, extended, stb... Ugyanúgy van nevezési díj a versenyekre, lehet cserélgetni, lapokat vásárolni, stb. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Tanaka Apprentice
|
Elküldve: 06.Dec. 2010 16:47 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszönöm, én jobban szeretem a kártya illatát... |
|
Vissza az elejére |
|
 |
wakummaci Apprentice
|
Elküldve: 02.Jan. 2011 17:14 Hozzászólás témája: |
|
|
Nem igazán tudtam, hogy hol tegyem fel a kérdést, úgy gondoltam ide simán elfér:
Sealeden, illetve prerelease-en mi értelme van annak, hogy a játékosok kibontják a boostereket, majd mindenki más valaki poolját kapja meg? |
|
Vissza az elejére |
|
 |
hegyigab Gazda
|
Elküldve: 02.Jan. 2011 18:51 Hozzászólás témája: |
|
|
wakummaci írta: | Nem igazán tudtam, hogy hol tegyem fel a kérdést, úgy gondoltam ide simán elfér:
Sealeden, illetve prerelease-en mi értelme van annak, hogy a játékosok kibontják a boostereket, majd mindenki más valaki poolját kapja meg? |
Így a játékosok nem fognak otthonról hozott tuti lapokat beleügyeskedni a pool-ba. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
wakummaci Apprentice
|
Elküldve: 03.Jan. 2011 00:43 Hozzászólás témája: |
|
|
hegyigab írta: | wakummaci írta: | Nem igazán tudtam, hogy hol tegyem fel a kérdést, úgy gondoltam ide simán elfér:
Így a játékosok nem fognak otthonról hozott tuti lapokat beleügyeskedni a pool-ba. |
Erre gondoltam enis, de csere utan ugyanannyi esely van beleugyeskedni barmit is , mint csere elott, nemde? |
|
Vissza az elejére |
|
 |
hegyigab Gazda
|
Elküldve: 03.Jan. 2011 10:52 Hozzászólás témája: |
|
|
Egy másik játékos regisztrálta a pool-t. Bárki azon már csak úgy tud változtatni, hogy nyomot hagy. (Javítás, áthúzás, akármi.)
Ha pedig csak simán betesz egy-két extra lapot, akkor azt deckcheck során észre fogjuk venni.
Ilyenért a büntetés azonnali kizárás a versenyről, amelyet jellemzően néhány év versenyzéstől való eltiltás is követ.
A potenciálisan megnyerhető pár boosterért a legtöbben nem teszik kockára a magices karrierjüket. (Ahol nem csak pár booster a tét (PTQ, Nemzeti, GP), ott elegendően sok pakliellenőrzés van ahhoz, hogy az ilyen jellegű próbálkozásokat jó eséllyel kiszűrjük.)
Nem véletlen, hogy nem jellemző ez a fajta magatartás. (Legalábbis azokon a versenyeken, amelyeken én szoktam bíráskodni.) |
|
Vissza az elejére |
|
 |
wakummaci Apprentice
|
Elküldve: 03.Jan. 2011 14:43 Hozzászólás témája: |
|
|
hegyigab írta: | Egy másik játékos regisztrálta a pool-t. Bárki azon már csak úgy tud változtatni, hogy nyomot hagy. (Javítás, áthúzás, akármi.)
Ha pedig csak simán betesz egy-két extra lapot, akkor azt deckcheck során észre fogjuk venni.
Ilyenért a büntetés azonnali kizárás a versenyről, amelyet jellemzően néhány év versenyzéstől való eltiltás is követ.
A potenciálisan megnyerhető pár boosterért a legtöbben nem teszik kockára a magices karrierjüket. (Ahol nem csak pár booster a tét (PTQ, Nemzeti, GP), ott elegendően sok pakliellenőrzés van ahhoz, hogy az ilyen jellegű próbálkozásokat jó eséllyel kiszűrjük.)
Nem véletlen, hogy nem jellemző ez a fajta magatartás. (Legalábbis azokon a versenyeken, amelyeken én szoktam bíráskodni.) |
Így már érthető köszi, nem tudtam, hogy csere előtt van regisztráció. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Klujbert Apprentice
Csatlakozott: 03.Jan. 2011 16:38 Hozzászólások: 3 Tartózkodási hely: Szombathely
|
Elküldve: 03.Jan. 2011 19:53 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Régen játszotam Magicet, most ujrakezdem. Örököltem pár lapot egy ismerősömtől. Szinte csak piros lapok vannak benne, vegyesen lény, instant,
sorcery, artifact is van benne dögivel.
Összeállítottam egy paklit. Érdekelne a véleményetek.
2 Balduvian Barbarians
1 Bloodrock Cyclops
1 Keldon Vandals
1 Caterwauling Boggart
1 Cosi's Ravager
1 Tar Pitcher
1 Lavacore Elemental
3 Cinder Elemental
1 Goblin Brigand
1 Bogardan Lancer
1 Drooling Ogre
1 Hearth Kami
1 Mogg Bombers
2 Thunderbolt
2 Smash
2 Aliban's Tower
1 Lightning Blast
1 Puncture Blast
1 Heat Ray
1 Lightning Dart
1 Shatter
3 Volcanic Hammer
2 Tremor
1 Jaws of Stone
1 Consuming Bonfire
1 Lava Brust
1 Lava Axe
1 Fit of Rage
1 Steam Blast
1 Terminal Moraine
21 Mountain
Enchant és artifact nincs benne. Monored pakli és én a támadás híve vagyok. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
wakummaci Apprentice
|
Elküldve: 04.Jan. 2011 01:25 Hozzászólás témája: |
|
|
Klujbert írta: | Sziasztok!
Régen játszotam Magicet, most ujrakezdem. Örököltem pár lapot egy ismerősömtől. Szinte csak piros lapok vannak benne, vegyesen lény, instant,
2 Balduvian Barbarians
1 Bloodrock Cyclops
1 Keldon Vandals
1 Caterwauling Boggart
1 Cosi's Ravager
1 Tar Pitcher
1 Lavacore Elemental
3 Cinder Elemental
1 Goblin Brigand
1 Bogardan Lancer
1 Drooling Ogre
1 Hearth Kami
1 Mogg Bombers
2 Thunderbolt
2 Smash
2 Aliban's Tower
1 Lightning Blast
1 Puncture Blast
1 Heat Ray
1 Lightning Dart
1 Shatter
3 Volcanic Hammer
2 Tremor
1 Jaws of Stone
1 Consuming Bonfire
1 Lava Brust
1 Lava Axe
1 Fit of Rage
1 Steam Blast
1 Terminal Moraine
21 Mountain
Szia!
A monored szerintem kezdésnek jó lesz belerázódni. Enchant és artifact nem kötelező, hogy legyen egy deckben, nem attól lesz feltétlenül jó .
Arra figyelj, hogy a decked ha jól láttam csak Legacy-ben legális.
Én nem feltétlenül tennék main deckbe artifact ölést csak úgy, inkább sideboardba, és ha olyan deckkel kerülök össze akkor pakolnám bele.
e: még annyit, hogy megláttam a végén a terminal moraine-t, én azt is kihagynám, szerintem csak hátrány a deckedben. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Klujbert Apprentice
Csatlakozott: 03.Jan. 2011 16:38 Hozzászólások: 3 Tartózkodási hely: Szombathely
|
Elküldve: 04.Jan. 2011 19:33 Hozzászólás témája: |
|
|
wakummaci írta: | Klujbert írta: | Sziasztok!
2 Balduvian Barbarians
1 Bloodrock Cyclops
1 Keldon Vandals
1 Caterwauling Boggart
1 Cosi's Ravager
1 Tar Pitcher
1 Lavacore Elemental
3 Cinder Elemental
1 Goblin Brigand
1 Bogardan Lancer
1 Drooling Ogre
1 Hearth Kami
1 Mogg Bombers
2 Thunderbolt
2 Smash
2 Aliban's Tower
1 Lightning Blast
1 Puncture Blast
1 Heat Ray
1 Lightning Dart
1 Shatter
3 Volcanic Hammer
2 Tremor
1 Jaws of Stone
1 Consuming Bonfire
1 Lava Brust
1 Lava Axe
1 Fit of Rage
1 Steam Blast
1 Terminal Moraine
21 Mountain
Szia!
A monored szerintem kezdésnek jó lesz belerázódni. Enchant és artifact nem kötelező, hogy legyen egy deckben, nem attól lesz feltétlenül jó .
Arra figyelj, hogy a decked ha jól láttam csak Legacy-ben legális.
Én nem feltétlenül tennék main deckbe artifact ölést csak úgy, inkább sideboardba, és ha olyan deckkel kerülök össze akkor pakolnám bele.
e: még annyit, hogy megláttam a végén a terminal moraine-t, én azt is kihagynám, szerintem csak hátrány a deckedben. |
Vintage és legacy. Köszi. Remélem később sikerül bele rázódnom. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
|