Hisztaminok pikkelysömörhöz, A teljes képet kell látni


vörös foltok az arcon a tejetől

Abban az esetben beszélhetünk hisztamin intoleranciáról, ha a szervezet a szokásostól eltérő módon reagál a hisztamin szint növekedésére, túlérzékenységi reakció alakul ki, allergiaszerű tünetek jelentkezhetnek. Legtöbbször a stressz, magas hisztamin tartalmú élelmiszerek, italok fogyasztása vagy a hisztamin lebontásáért felelős DAO diamino-oxidáz enzim működését gátló élelmiszer komponensek, gyógyszerek hisztaminok pikkelysömörhöz el a negatív folyamatot.

A hisztamin érzékenységnek változatos tünetei lehetnek, széles skálán mozgó kellemetlenségek sorozata, melyek külsőleg és belsőleg is megmutatkozhatnak.

vörös foltok a lábakon viszkető forró víz

Hogyan ismerhetjük fel ezt az intoleranciát, melyek a legjellegzetesebb tünetek? Bőrön jelentkező tünetek: arcbőr kipirulása, vöröses foltok, kiütések, bőrviszketés Légúti tünetek: tüsszögés, orrfolyás, fulladás, nehézlégzés, köhögés Emésztőrendszeri panaszok: hasfájás, hasi görcsök, hasmenés, puffadás, hányinger, hányás Szív- és érrendszert érintő problémák: heves szívdobogás érzés, vérnyomás ingadozás, migrénes fejfájás, hőhullámok, fokozott izzadás A tünetek kialakításában a hisztamin gyulladáskeltő hatása, a belek, erek falában és kis légutakban található simaizomzat hisztamin okozta összehúzódásai, görcsei vesznek részt, ez mellett az erek áteresztő képességének hisztaminok pikkelysömörhöz elősegíti a szöveti ödémát is, így duzzanat jön létre.

Hisztamin intolerancia esetén rendkívül fontos a hisztamin diéta szerinti táplálkozás, azaz a magas hisztamin tartalmú élelmiszerek, italok fogyasztásának mellőzése, valamint a hisztamin egyensúly megteremtésében szerepet játszó mikrobiom folyamatos támogatása AZ ÖN KOSARA!

koreai pikkelysömör gyógyszere