Impotencia oka


Az impotencia akár tünet, akár betegség, az okai kezelhetőek A merevedési zavarok okait érdemes mindig kideríteni.

Létrehozva: A dolognak számos oka lehet - ezek közül az alábbiak a leggyakoribbak. A cukorbetegség az egyik olyan endokrin eredetű zavar, amely impotenciát okozhat, mivel nem csak az inzulinháztartást borítja fel, de mellékhatásként idegi eredetű károsodást is okozhat.

A merevedési zavar 4 fő oka

Ez befolyásolhatja a pénisz érzékenységét. Emellett hatással van a vérnyomásra és a hormonháztartásra is.

piros pikkelyes foltok a lábakon fotó gyanta gyanta kezeli a pikkelysmr

Az egész testünkre hatással van, ha a hormonjaink nem működnek megfelelően: befolyásolja az energiánkat, a hangulatunkat és az egészségünket is. Éppen ezért fontos, hogy felismerjük a tüneteket, amelyek arra utalhatnak, hogy ezen a téren nincs minden rendben.

vörös folt a felnőtt karján hogyan lehet megszabadulni a fül pikkelysömörétől

Bővebben erről az alábbi cikkünkben írtunk! Neurológiai eredetű betegségek Az idegrendszer állapota befolyásolhatja, hogy az agy hogyan kommunikál a szaporító szervrendszerrel.

A szivacsos testben található a húgycső, amin keresztül a vizelet és az ondó távozik a hímvessző végén. Amikor a férfi szexuálisan felizgul, idegimpulzusok hatására a vér beáramlik ezekbe a hengeres testekbe, ami ezáltal nyugalmi térfogatának többszörösére duzzad. Ez a hirtelen vérbeáramlás kitágítja a szivacsszerű szerkezeteket és létrehozza az erekciót azáltal, hogy a hímvessző kiegyenesedik és megmerevedik. Hirdetés A fennálló szexuális izgalom fenntartja ezt a nagyobb mennyiségű véráramlást és ezáltal az erekciót. Az ejakuláció után, vagy amikor a szexuális izgalom elmúlik, a többlet vér kiáramlik ebből a szivacsos szövetből és a pénisz elernyed.

Éppen ezért az Alzheimer-kórbanParkinson-kórban, tumoros megbetegedésekben szenvedők, epilepsziások körében sokkal gyakoribbak az erekciós zavarok. Azok is tapasztalhatnak átmeneti impotenciát, akik gyakran kerékpároznak hosszabb távokat, mert a fenékre és a nemi szervekre helyeződő nyomás befolyásolhatja az itt található idegek működését.

Ilyenek a béta-blokkolók, kemoterápiás szerek, nyugtatók, vízhajtók, valamint a mesterséges hormonokat tartalmazó impotencia oka is.

palmoplantar pustular psoriasis dermnet phyto psoriasis kezelése

Szívbetegség A szívet érintő betegségek azért zavarhatnak be az erekcióba, mert befolyásolják a vérnyomást és a vérkeringést. A magas koleszterinszint és a magas vérnyomás is az impotencia rizikófaktorai közé tartozik.

hatékony pikkelysömör kenőcs alternatív kezelések a pikkelysömörhöz